Welke Sans Soucis reiniger past bij jou?

Welke Sans Soucis reiniger past bij jou? Of je nu kiest voor een reinigingsmelk, olie, schuim, gel of lotion: het doel van elke reiniger is om jouw huid goed schoon te maken. Er is veel keuze waardoor het lastig is om te bepalen wat het beste voor je huid is. We vertellen je meer in dit artikel!

Huidtype en eigen voorkeur

Het is absoluut nodig om de huid te reinigen en het liefst ook twee keer per dag. In de ochtend wordt vuil en talg van de huid verwijderd, in de avond is het belangrijk om te zorgen voor een fris gezicht dat vrij is van make-up en ander vuil. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen voorkeur als het om reinigingsproducten gaat. Zo wil de één graag een reiniger met water gebruiken terwijl de ander het liefst wattenschijfjes met reinigingsmelk gebruikt. Het hangt er maar net aan wat je gewend bent. Het is wel zo dat niet iedere reiniger geschikt is voor ieder huidtype, dus let op als je de keuze moet gaan maken in de winkel of salon.

Welke Sans Soucis reiniger past bij jou?
Gezichtsreinigers voor de normale tot gecombineerde huid

De normale tot gecombineerde huid is het meest gemakkelijk om een product voor uit te zoeken. In tegenstelling tot de droge en vette huid heb je eigenlijk een vrije keus om te gaan voor welke textuur en manier je het meest prettig vindt werken. Het enige belangrijke is om er rekening mee te houden dat de droge delen van de gecombineerde huid nog droger kunnen worden. Om dit sowieso te voorkomen is het een goed idee om te kiezen voor een reinigingsolie (Sans Soucis Cleansing Oil) of een reinigingsmelk (Sans Soucis Cleansing Milk). Daarnaast is het belangrijk om de huid te exfoliëren. De normale, gecombineerde en vette huidtypen worden nog stralender en mooier door één tot twee keer per week te scrubben. Sans Soucis Facial Peeling is een milde scrub die ook de doorbloeding van de huid stimuleert.

Gezichtsreinigers voor de droge huid

Voor een droge huid is het niet verstandig om reinigingsproducten te gebruiken die water nodig hebben. Dit kan er namelijk voor zorgen dat een droge huid nog droger wordt. Het is een beter idee om te reinigen met een olie. De reinigingsolie van Sans Soucis werkt op basis van avocado-olie en jojoba-olie: dit is vochtinbrengend en reinigend tegelijk. Sans Soucis Cleansing Milk bevat D-panthenol voor een zachte en soepele zachte huid.

Gezichtsreinigers voor de vette huid

De vette huid kan vrij veel hebben, al denken veel mensen van niet. De vette huid kan in principe ook een olie gebruiken. Het meest belangrijke aandachtspunt bij het reinigen van de vette huid is dat er geen agressieve producten (bijvoorbeeld met alcohol) gebruikt moeten worden die te sterk ontvetten. Een reinigingsolie is mild voor de vette huid en zorgt voor een zachte reiniging. Met een vette huid kun je uiteraard nog wel kiezen voor een iets ontvettender reinigingsproduct dat de huid niet volledig uitdroogt. Een goed voorbeeld daarvan is de Sans Soucis Cleansing Foam, een rijk schuim met een antibacteriële werking. Het schuim is perfect voor de probleemhuid met acne.

Let op met de gevoelige huid! Wie een gevoelige huid heeft kan sterk reageren op reinigers die schuimen. Laat reinigingsgels en -foams liever over aan de minder gevoelige huidtypen en kies voor een melk of olieproduct.

Extra reinigingsstap: toner

Welk huidtype je ook hebt en welke cleanser je ook kiest: sluit altijd af met een toner. De milde Gentle Toner zonder alcohol kalmeert de huid, verwijdert de laatste restjes make-up en bereidt de huid voor op dag- of nachtcrème. Een toner zorgt daarnaast voor extra hydratatie, wat prettig is voor elk huidtype.

Alle in dit artikel genoemde producten zijn ook verkrijgbaar bij o.a. Sans Soucis schoonheidsspecialistes en de betere D.I.O. en DA drogisten.

Volg ons hier ook op Facebook Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!