Wat te doen tegen puistjes; de beste tips!

Wat te doen tegen puistjes? Als er één huidtype is waarvan je onzeker kan worden, dan is het de onzuivere huid met puistjes wel. En vergis je niet, een probleemhuid hoort niet alleen bij pubers; ook volwassenen kunnen regelmatig last hebben van puistjes en mee-eters. De juiste verzorging is extreem belangrijk voor een huid die wordt geplaagd door onzuiverheden. Hoe verzorg je je probleemhuid en hoe laat je puistjes verdwijnen?

Wat is de oorzaak

Weet je niet zo goed waar je moet beginnen? No sweat. Voordat je aan de slag gaat met de reiniging en verzorging van je huid is het verstandig om te achterhalen waar je puistjes door ontstaan. Ook is het belangrijk dat je producten gebruikt die bij je huidtype passen. Heb je altijd last gehad van een onzuivere huid? Of heb je maar af en toe last van een puistje?
Wie langere tijd last heeft van puistjes en al van alles geprobeerd heeft, heeft waarschijnlijk acne. Acne gaat verder dan zo nu en dan een pukkeltje en gaat bovendien gepaard met een vette huid en grove poriën. De huid reinigen met milde producten is altijd het beste wat je kunt doen, maar om je écht van je acne af te helpen, is het raadzaam een bezoekje te brengen aan een dermatoloog. Hij of zij kan de oorzaak van je acne vaststellen en een behandelplan opstellen. Heb je geen acne maar wél een onzuivere huid met hier en daar wat puistjes? Dan kan een nieuw huidverzorgingsritueel weleens helpen!

Mild, milder, mildst

Een onzuivere huid met puistjes wordt blij van milde producten die de huid op zachte wijze reinigen en niet irriteren. Een huid met puistjes dient gekalmeerd te worden, zodat de huid niet wordt gestimuleerd meer talg aan te maken, waardoor nieuwe pukkeltjes kunnen ontstaan. Kies altijd voor producten waaraan zo min mogelijk (chemische) toevoegingen zijn gedaan. Alcohol, siliconen en parabenen zijn een no go. Kies liever voor reinigings- en verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals Aqua Clear Skin van Sans Soucis. Deze producten matteren de huid zonder ‘m uit te drogen. Nieuwe onzuiverheden worden hierdoor voorkomen.

Misvatting: olie vermijden

Wist je dat een onzuivere huid baat kan hebben bij voedende, rijke producten? Wie een vette, onzuivere huid heeft, is geneigd producten die te rijk zijn links te laten liggen. Maar een beetje olie kan je huid júist gebruiken. Maar pas op, een overload aan huidverzorging kan echter het tegenovergestelde effect hebben en je talgproductie verstoren. Kies in ieder geval geen reinigingsproducten met uitdrogende stoffen. Deze zorgen ervoor dat de huid nog meer vet (talg) gaat aanmaken, wat het probleem juist verergert. Een product voor de onzuivere huid met puistjes dat tegelijkertijd heel goed hydrateert is Aqua Clear Skin 24h Care Oily Skin.

Gezond eten, voldoende drinken

Een mild huidverzorgingsritueel is een goed begin, maar wat net zo belangrijk is, is een gezonde leefstijl. Voor een mooie, zuivere huid dien je in ieder geval voldoende vitamines, mineralen, antioxidanten en goede vetten binnen te krijgen. De vetten in vis (zalm, makreel, haring) zorgen voor een glowy skin en ook blauwe bessen en frambozen dragen dankzij de aanwezigheid van antioxidanten bij aan een mooie huid. Een zuivere huid komt ook vanbinnen; drink daarom minimaal 1,5 liter water per dag. Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van je voeding; suikers, slechte vetten en zuivel zoveel mogelijk links laten liggen.

Weg met die puistjes!

Heb je ondanks je nieuwe huidverzorgingsroutine toch een puistje te pakken? Geen stress! Met de juiste ingrediënten kun je ‘m laten indrogen. De PiroctonOlamin in onze Blemish Stick heeft een antibacteriële werking en zorgt ervoor dat pukkeltjes indrogen en sneller verdwijnen. Het stofje zinkoxide kalmeert de vettere T-zone. Breng met de stick voor het slapen gaan een klein stipje aan en zie hoe het pukkeltje in een aantal dagen volledig verdwenen is.

Dagje Sauna?

Je hebt vast al wel eens voorbij horen komen dat stoom ervoor zorgt dat je poriën open gaan staan. Af en toe stomen of een bezoekje brengen aan de sauna helpt erbij om sneller van je onzuivere huid af te komen. Dat klinkt niet zo erg toch? Een tijdje flink zweten in de hitte is een goede manier om je poriën schoon te ‘spoelen’.

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!