Waarom is het gebruik van een serum zo belangrijk? Welke is geschikt voor jou?

Een luchtige vloeistof, meestal in een flacon met pompje of pipet. Hydraterend, beschermend en soms ook matterend. Waar we het over hebben? Serums! Waarom is het gebruik van een serum zo belangrijk en hoe kies je de juiste? We vertellen het je graag in dit artikel.

Wat is een serum?

Serums zijn er in alle soorten en maten. Maar wat ze vrijwel allemaal gemeen hebben, is dat ze licht van textuur zijn en een hoge concentratie werkzame stoffen bevatten. Een serum kun je zien als het lichtere zusje van een crème: dun, vaak gelachtig van textuur, vaak op basis van water, glycerine of siliconen. Het verschil met een moisturizer? Een serum bevat meer actieve ingrediënten, waardoor het krachtiger is dan een crème. Om die reden heb je er weinig van nodig. Eén tot twee druppeltjes onder je dag- of nachtcrème is voldoende.

Wat voor serums zijn er?

De meeste serums richten zich op specifieke huidproblemen. Zo zijn er serums tegen grove poriën, serums die voor intense hydratie zorgen, serums die actief tegen vroegtijdige huidveroudering strijden, serums tegen pigmentvlekken en serums die een gevoelige huid kalmeren. Een serum kun je dus het beste selecteren op huidbehoefte. Heb je geen specifiek ‘huidprobleem’ maar wil je toch graag een serum in je skincare routine opnemen? Dan is een serum met hydraterende eigenschappen altijd een goede keuze. Een goed vochtinbrengend serum bevat een hoge concentratie hydraterende werkstoffen – veel meer dan een hydraterende crème. Hierdoor is zo’n serum een echte hydratatieboost voor je huid, waar ieder huidtype baat bij heeft.

Wanneer kies je voor een serum?

Een serum kan altijd. Het is de perfecte toevoeging aan je huidverzorgingsroutine en in het bijzonder aan te raden wanneer je het idee hebt dat je huid wel wat extra’s kan gebruiken. Je hoeft een serum niet iedere dag te gebruiken. Een elixir – zoals serums ook wel eens genoemd worden – doet ook prima dienst als boost. Is je huid heel droog, onrustig of heb je slecht geslapen? Dan kan een serum je huid een oppepper geven.

De voordelen van een serum op een rij

Van droge tot vette huid en van gevoelige tot probleemhuid: ieder huidtype wordt blij van een serum. Waarom het gebruik van een serum zo belangrijk is?

• Hoge concentratie werkzame stoffen
• Richt zich op specifieke huidproblemen
• Wordt dankzij de luchtige textuur snel opgenomen door de huid
• Op basis van water of glycerine, waardoor een serum altijd hydraterend is
• Meestal in flacon met pipetje of pompje, waardoor er weinig tot geen lucht bij het serum komt en de werkzame stoffen optimaal behouden blijven

Hoe gebruik je een serum?

Een serum breng je aan op de gereinigde huid, voordat je aan de slag gaat met je dag- of nachtcrème. Breng één tot twee pompjes met schone vingers aan. Of je een serum ’s ochtends en/of ’s avonds gebruikt is aan jou; niets moet, alles mag.

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!