Vette en glanzende huid? Dit zijn de tips waar je iets aan hebt!

Vette en glanzende huid? Dit zijn de tips waar je iets aan hebt! Er is een verschil tussen glow en glimmen. We willen natuurlijk wel een glowy huid die glanst van gezondheid, maar een vettig glimmend gezicht liever niet. Zeker wanneer je huid aan de vettige kant is, heeft je gezicht – en dan vooral het voorhoofd – snel de neiging te gaan glimmen. Gelukkig is er iets tegen te doen. In dit artikel geven we je tips & tricks!

 Waardoor gaat je gezicht glimmen?

Ieder huidtype kan weleens glimmen, maar bij de gemengde en vette huid komt een glimmend gezicht het meest voor. De oorzaak? Dit huidtype maakt meer talg aan. Door een teveel aan talg kan de huid gaan glimmen en kunnen onzuiverheden ontstaan. Een verhoogde talgproductie – en dus het risico op een glimmend gezicht – kan genetisch bepaald zijn, maar kan ook te maken hebben met hormoonschommelingen of je huidverzorgingsgewoonten. Door je huid op de juiste manier te verzorgen en passende producten te gebruiken, kun je het glimmen goed in toom houden.

Reinigen met milde producten

Wie een vette huid heeft en snel glimt, kan het gevoel hebben dat alleen reinigen met heel sterke, ontvettende producten de oplossing is. Het tegendeel is waar: te sterk ontvettende producten zijn vaak te agressief voor de huid, waardoor je huid als tegenreactie op het ontvetten alleen maar meer talg gaat aanmaken. Hierdoor wordt de huid vetter en ga je nog sneller glimmen. Kies liever voor milde producten specifiek voor de gemengde tot vette huid. Een prettige reiniger voor de huid die snel glimt, is Sans Soucis Cleansing Foam, een zacht reinigingsschuim dat op milde maar doeltreffende wijze vuil en make-up verwijdert. Klaar met reinigen? Verzorg je huid met een toner. Onze Gentle Toner is perfect voor de gecombineerde tot vette huid en gaat een glimmend gezicht als geen ander tegen.

 De juiste verzorging tegen een glimmend gezicht

Een glimmend gezicht tegengaan? Hydrateren is het toverwoord. De reden dat het gezicht gaat glimmen kan namelijk ook een vochttekort zijn, waardoor de poriën (te) hard werken om dit tekort aan te vullen. Wanneer je huid van voldoende vocht wordt voorzien, is de kans dat je huid meer talg gaat aanmaken aanzienlijk kleiner en dus zal je minder snel glimmen. Wie snel last heeft van een glimmend gezicht kan kiezen voor Aqua Clear Skin 24-H Care for Oily Skin. Deze hydraterende moisturizer matteert de huid en ondersteunt het vochtgehalte van de huid. Een andere optie is Daily Vitamins Anti-Age Clear 24-H Care, een lichte crème op basis van kostbare vitaminen.

 Een extraatje tegen een glimmend gezicht

Wie haar huid extra in de watten wil leggen en glim wil tegengaan, exfolieert haar huid één tot twee keer per week en neemt daarna een matterend masker. Een peeling met scrubkorrels vindt niet iedere huid prettig; een peeling op basis van fruitzuren is een milder maar net zo effectief alternatief. Sans Soucis Power Fruit Facial Peeling verwijdert dode huidcellen en maakt de huid mooi egaal. Zin in een maskertje? Na een peeling is het beste moment. Aqua Clear Skin Clarifying Mask verfijnt de huidstructuur, absorbeert overtollig talg en gaat op die manier een glimmend voorhoofd tegen.

Alle in dit artikel genoemde producten zijn ook verkrijgbaar bij de betere D.I.O.- en DA-drogisten en de Sans Soucis-schoonheidsspecialiste. Ook voor advies op maat en schoonheidsbehandelingen met Sans Soucis-producten kun je hier terecht.

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beautyartikelen te lezen? Bezoek onze blog >