Het verschil tussen BB, CC en DD Cream

We hadden al de BB Cream, toen kwam daar de CC Cream bij en nu kun je ook kiezen voor nóg een stapje verder in het alfabet: de DD Cream. Wat is een DD Cream precies? En wat zijn de verschillen met een BB en CC Cream?

BB Cream: Blemish Balm

Voor het gemak – en om de verschillen tussen BB, CC en DD het beste te begrijpen – beginnen we vooraan in het alfabet. BB staat voor Blemish Balm, wat betekent dat het een crème is die imperfecties en onregelmatigheden (blemishes) tegengaat. Een BB Cream is een verzorgende crème met een tintje die egaliseert, de huid verzorgt én onzuiverheden en ontstekingen tegengaat. In tegenstelling tot een foundation geeft een BB Cream een lichte dekking. Sans Soucis Aqua Clear Skin BB Cream SPF 15 is in het bijzonder geschikt voor de jongere huid en een huid met onzuiverheden.

CC: Colour Correcting

Een crème die roodheid in de huid herstelt en zich aanpast aan de huidskleur, dat is de CC Cream. CC staat voor Colour Correcting, wat inhoudt dat de CC Cream de teint egaliseert. Roodheid en oneffenheden worden gecamoufleerd, terwijl de huid tegelijkertijd wordt verzorgd en gehydrateerd. De dekking is vergelijkbaar met die van een BB Cream. Wat wél iets anders is, is de hoogte van de zonnefactor. De Sans Soucis CC Cream bevat SPF 20, de BB Cream SPF 15. CC Cream is geschikt voor alle huidtypen en -leeftijden, maar wordt in het bijzonder aangeraden wanneer je last hebt van kleurverschillen in de huid, roodheid en pigmentvlekken.

DD: Daily Defense

DD staat voor Daily DefenHR SANS SOUCIS 32se. Oftewel: dagelijkse bescherming. En daarmee is de DD Cream de meest verzorgende van alle dubbele-alfabetletter-crèmes. Sans Soucis Daily Vitamins DD Cream bundelt de eigenschappen van de BB en CC Creams en bevat daarnaast krachtige antioxidanten, voor een gezonde, krachtige en jonge huid. De DD Cream blinkt uit in anti-agingeigenschappen, iets wat bij de BB en CC Creams minder is. De dekking is medium, maar net als de BB en CC laat deze crème de huid stralen en wordt de teint mooi geëgaliseerd. De SPF is nog iets hoger dan die van de CC: in Sans Soucis Daily Vitamins DD Cream zit SPF 25.

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!