Tips voor een mooi verzorgde winterhuid

Tips voor een mooi verzorgde winterhuid: het is hét seizoen waarin je ze het meest hard nodig hebt. We kennen het allemaal wel; een droge, vlekkerige en onregelmatige huid tijdens de koude wintermaanden. In het winterseizoen is het extra belangrijk dat je goed voor je huid zorgt. De regen, wind en kou drogen je huid uit waardoor deze hard moet werken om te herstellen. Hoewel je misschien sneller geneigd bent om in de winter minder goed voor je huid te zorgen (je pakt jezelf natuurlijk warm in met veel laagjes kleding), kan je huid juist nu een extra beetje liefde gebruiken.

Hydrateer meer

Al die wind en kou drogen je huid uit en je krijgt last van een droge, soms zelfs schilferige huid. De meest voor de hand liggende aanpak is natuurlijk extra hydratatie voor de huid. Kies een lekkere volle bodymelk en smeer je lichaam iedere keer na het douchen of baden gelijkmatig in. Vergeet ook zeker je handen niet! De Anti-Age Rich handcrème van Sans Soucis voedt jouw zeer droge handen.

Scrubben

Het klinkt misschien gek, maar al die lagen kleding die ons zo lekker warm houden, helpen je huid niet bij het opruimen van dode huidcellen. De huid blijft klam en voelt daardoor minder schoon en glad aan. Het is in de winter extra belangrijk om de huid één keer in de week te verwennen met een goede scrub om overbodige cellen te verwijderen. Op die manier maak je ruimte voor een frisse, gezonde, nieuwe huid.

Watertemperatuur

Op een koude winterdag gewinkeld in de stad, of op zondag voor een lange wandeling het bos in geweest? Niks is dan lekkerder dan een heerlijke hete douche of een heet bad. Dit is alleen niet zo’n succes voor jouw huid, zeker niet wanneer je een gevoelige huid hebt. Te heet water onttrekt namelijk alleen maar meer vocht aan je huid. Wees niet bang – je hoeft heus niet koud te douchen in de winter – maar probeer het water van je douche of bad niet te heet te zetten. Minder lang douchen is ook stukken beter voor je huid.

Check je showergel en facewash

Een douchegel of facewash op basis van alcohol of een antibacteriële zeep droogt je huid alleen nog maar verder uit. Gebruik in plaats daarvan een milde, hydraterende douchegel die zacht is voor je huid. Gebruik daarnaast eens een reinigingsolie in de winter om te voorkomen dat de huid droog aanvoelt.

Alle in dit artikel genoemde producten zijn ook verkrijgbaar bij de betere D.I.O.- en DA-drogisten en de Sans Soucis-schoonheidsspecialiste. Ook voor advies op maat en schoonheidsbehandelingen met Sans Soucis-producten kun je hier terecht.

Wat vond je van deze tips voor een mooi verzorgde winterhuid? Heb jij er eentje, laat het ons weten!

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beautyartikelen en tips te lezen? Bezoek onze blog!

[product id="4409"]
[product id="3406"]