Huidverzorging in de winter

De huid heeft het niet makkelijk in de winter. Misschien heb je het wel gemerkt? Je huid voelt droger, heeft een vale teint, voelt trekkerig aan of jeukt zelfs een beetje. Heel gek is dat niet door de kou, wind, regen en dan vervolgens die uitdrogende centrale verwarming erop. Daarbij komt dat veel mensen een vitamine d tekort hebben in de winter waardoor niet alleen de huid maar ook ons lichaam het iets zwaarder heeft. We kunnen helaas niet het weer controleren maar er zijn gelukkig wel een hoop andere dingen die we zelf kunnen doen!
 1. Reiniging
  Maak een kleine verandering in je reinigingsroutine. Kies bijvoorbeeld voor de Cleansing Oil om je make-up eraf te halen. Deze olie voelt heerlijk voedend aan en droogt de huid niet uit. Pas op dat je het niet met te warm water eraf haalt. Dit kan de huid namelijk weer uitdrogen.
 2. Hydratatie
  De huid kan tijdens deze koude maanden vaak wel een hydratatieboost gebruiken. Bekijk je huidbehoeften daarom per seizoen. In de zomer heb je vaak weer iets anders nodig dan in de winter. Vergeet niet je huid te verwennen met een lekker hydraterend masker!
 3. Ogen
  Gebruik je nog geen oog crème? Dan is de winter hét moment om daar mee te starten! In de winter knijp je vaker met je ogen om jezelf te beschermen tegen de wind, kou en het felle licht. Geef fijne droogtelijntjes geen kans en gebruik een hydraterende oog crème.
 4. Lippen
  Droge en gebarsten lippen, niet onbekend in de winter voor veel mensen. Alleen smeren is vaak niet genoeg. Gebruik een zachte scrub voor je lippen om de dode vellen te verwijderen en blijf de lippen daarna hydrateren.
 5. SPF
  Ook in de winter is het belangrijk om een SPF te gebruiken, want ook in de winter loop je risico op huidkanker door straling. De straling van de zon kan ook huidveroudering veroorzaken zoals rimpels, overmatige pigmentatie en verslapping van de huid. Een onderzoek heeft zelfs aangetoond dat het dagelijks gebruik van een zonnebrand bestaande tekenen van huidveroudering kan terugdraaien. Proberen kan altijd toch? Vaak is een SPF 15 wel voldoende in de winter maar als je op wintersport gaat is een hogere SPF verstandig.
Kortom, er zijn genoeg dingen die we kunnen doen om onze huid te beschermen tegen de winterkou. Heb jij nog een goede tip?

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram
Meer leuke beauty artikelen lezen? Klik dan hier!