Ouder worden op je best

Ouder worden op je best! Vroeger werden we allemaal niet zo oud, maar vandaag de dag tikken we met gemak de 85 jaar aan. We kunnen er tegenwoordig ook meer aan doen om rimpels, pigmentvlekken en andere huidproblemen te voorkomen. De één is niet bang voor een beetje botox, de ander verzorgt haar huid met fijne reiniging, een SPF en crèmes. We vertellen je in dit artikel meer over hoe je op een mooie manier ouder wordt!

Hoe verandert de huid?
De eerste fijne lijntjes kunnen ontstaan rond je 25e levensjaar. De vochtreserves in de huid worden langzaam minder groot. Verschillende factoren spelen een rol als het om huidveroudering gaat. Denk daarbij aan eenzijdige voeding met onvoldoende vitaminen, slaapgebrek, te weinig beweging en roken. Deze factoren beïnvloeden de huid op een negatieve manier. De kans op vroegtijdige huidveroudering wordt groter als meerdere aspecten samenkomen.

De menopauze
Ook na de menopauze, oftewel de laatste menstruatie van een vrouw, verandert de huid enorm. Dit gebeurt op een gemiddelde leeftijd van vijftig jaar. De huid kan droger, dunner en slapper worden. De huid heeft minder spankracht en kan diepere rimpels gaan vertonen. Dit heeft verschillende oorzaken, bijvoorbeeld de verandering van de stofwisseling en verminderde vitamine D én collageen aanmaak in de huid. Dit proces heet ‘intrinsieke veroudering’. Het is niet mogelijk om dit hele proces te stoppen, maar je kunt het wel vertragen.

Natuurlijke anti-aging
Uiteraard kun je er voor kiezen om een uitstapje naar de cosmetisch arts te maken. Toch is dit niet nodig als je op tijd begint met het aanpakken van beginnende rimpels. Een gehydrateerde én beschermde huid is het halve werk! We hebben een aantal tips voor je op een rij gezet waardoor je mooier ouder wordt!

  1. De huid moet soepel blijven. Daarnaast: een gehydrateerde huid ziet er direct beter en gezonder uit. De vochtdepots in de huid hebben naarmate je ouders wordt meer hydratatie nodig. In de Caviar Fishing for Compliments lijn zitten producten voor de (extra) droge en normale huid. Deze zijn in het bijzonder geschikt voor de drogere huid vanaf 40 jaar. Caviar Fishing for Compliments bevordert de microcirculatie en celstofwisseling. Bij regelmatig gebruik is er een zichtbare vermindering van fijne lijntjes en rimpels!
  2. Het gebruiken van SPF, een hoedje of sjaal is de beste manier op rimpels tegen te gaan. Zeker de nek en de hals kunnen snel verouderen en rimpels vertonen.  Wil jij een gezond uitziende huid? Pas dan op met de zon en bescherm je goed als je toch in de zon komt. Veel crèmes hebben tegenwoordig een beschermingsfactor. Gebruik bijvoorbeeld de CC crèmes van Sans Soucis. Deze producten met SPF20 kun je gedurende de dag gemakkelijk opnieuw aanbrengen voor extra bescherming.
  3. In de nacht kan de huid het beste herstellen. Zorg dus voor voldoende slaap, zeker tussen 12 en 4 uur ‘s nachts. Een herstellende, vochtaanvullende en hydraterende crème, bijvoorbeeld Deep Moist Depot Sleeping Beauty, zorgt er voor dat je met een mooie huid opstaat.

Alle in dit artikel genoemde producten zijn ook verkrijgbaar bij o.a. Sans Soucis schoonheidsspecialistes en de betere D.I.O. en DA drogisten.

Volg ons hier ook op Facebook Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!