Hyaluronzuur: een onmisbaar ingrediënt #1

Wellicht heb je wel eens van hyaluronzuur gehoord. De laatste paar jaar wordt er steeds vaker geadverteerd met dit populaire ingrediënt dat onmisbaar lijkt te zijn in je gezichtsverzorgingsritueel. We vertellen je vandaag meer over dit wondermiddeltje en over onze producten die dit ingrediënt bevatten!

Over hyaluronzuur
Hyaluronzuur is een eiwitstof die in de huid voorkomt. Het is als ware een vulmiddel tussen de cellen van de huid. Vaak wordt het ingrediënt verwerkt in anti-age producten, bijvoorbeeld in serums. Het is oplosbaar in water, al heeft het wel enige tijd nodig om op te lossen. Door langdurig en dagelijks met een crème met hyaluronzuur te smeren, zul je merken dat je huid op den duur steviger en gehydrateerd aanvoelt. De huid oogt ook voller. Een ander bijkomend voordeel van het ingrediënt is dat het stofje de huid beschermt tegen vrije radicalen, bijvoorbeeld UV-straling.

Het kostbare skincare ingrediënt kent twee verschillende gedaantes, namelijk met een laag moleculair en hoog moleculair gewicht. Hyaluronzuur met laag moleculair gewicht dringt dieper door in de huid dan hyaluronzuur met een hoog moleculair gewicht. Het poeder kan worden gemengd met andere ingrediënten om een fijne structuur voor op het gezicht te bereiken. Er zijn veel producten op de markt die beweren dat een hoeveelheid van wel 80% fantastisch is voor de huid, maar dit klopt niet. Een heel hoog percentage klinkt aantrekkelijk maar voegt niets toe. De aanbevolen hoeveelheid in een product is 0,1 en 0,5% hyaluronzuur. Het ingrediënt hoort dus ergens op het midden van de ingrediëntenlijst te staan.

In de producten van Sans Soucis spreken we van Super Hyaluronzuur (Sodium Acetylated Hyaluronate): een laag moleculaire variant van hyaluronzuur, die beter kan verankeren op het oppervlak van de hoornlaag. Vochtverlies wordt tegengegaan en het heeft een merkbaar verzachtend effect op de huid.

Wie kan hyaluronzuur gebruiken?
Het positieve van alles is dat hyaluronzuur voor iedereen een mooi ingrediënt is. Het is werkzaam voor elk huidtype, zowel vet als droog. Kijk goed naar de overige ingrediënten die in het product zitten om te bepalen of het bij jouw huidtype past.

Onze toppers met hyaluronzuur
Sans Soucis heeft het ingrediënt in meerdere producten verwerkt, bijvoorbeeld in het hyaluron filler serum. Dit serum bevat krachtige peptides, super hyaluronzuur en thermaal bronwater uit Baden-Baden. Super hyaluronzuur beschermt de huid tegen uitdroging. Droogtelijntjes worden opgevuld van binnenuit en krachtige peptides verbeteren van natuurlijke regeneratie van de huid. Het serum heeft ook een poriën verfijnend effect.

De Moisture Aqua Benefits producten, waaronder de Deep Moist Depot, bevatten ook hyaluronzuur. Deze producten zorgen ervoor dat de huid er stevig uit blijft zien zonder droogtelijntjes. Was jij al bekend met dit ingrediënt?

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!