Hyaluronzuur en vitamine C tegen huidveroudering

Anti-aging crèmes zijn er in alle soorten en maten. Maar wat moet er op de ingrediëntenlijst staan om een crème écht actief tegen huidveroudering te laten zijn? In dit artikel vertellen we je alles over de anti-aging wonders hyaluronzuur en vitamine C.

Een mooie, jonge huid door vocht

Het geheim van een jonge huid zonder rimpels? Vocht! Denk maar eens aan een appel. Een verse, sappige appel is glad en mooi, maar zodra hij ouder wordt, droogt-ie uit en wordt hij rimpelig. Zo werkt het ook voor de huid. Om een stralende en gladde huid te behouden, dien je je velletje dus altijd van voldoende vocht te voorzien. Van binnen én buiten. Maar hoe zorg je er nou voor dat je huid voldoende vocht vasthoudt? Hyaluronzuur is het antwoord.

Hyaluronzuur: herstellend en vocht vasthoudend

Een aantal jaren geleden heerste er een hype rondom hyaluronzuur. Maar vandaag de dag wordt dit wonderstofje nog steeds toegevoegd aan anti-agingproducten. Het werkt namelijk écht. Hyaluronzuur wordt geroemd om haar eigenschappen vocht te kunnen vasthouden. En dat is hard nodig voor de huid, want hoe ouder de huid wordt, hoe meer vocht we verliezen. De huid dagelijks verzorgen met een hydraterende crème helpt, maar nog veel effectiever is het om een krachtig product te gebruiken waaraan hyaluronzuur is toegevoegd. Van dit verzorgende ingrediënt is bovendien bekend dat het de huidbarrière sterker maakt. En dat zorgt weer voor een krachtigere, mooiere en gladdere huid. Je huid perfect hydrateren doe je met Peptid Booster Hyaluron Filler 24H Serum, een krachtig serum met hyaluronzuur dat geschikt is voor alle huidtypes.

Vitamine voor de huid: vitamine C

Het is waarschijLR SANS SOUCIS 30nlijk de vitamine waar je huid de meeste baat bij heeft: vitamine C. Zeker wanneer je je huid wil beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering (wie niet?). Vitamine C, ook wel ascorbinezuur genoemd, heeft een antioxidante werking en vecht als geen ander tegen vrije radicalen. Deze vrije radicalen worden gevormd door te veel zonnen en luchtvervuiling, wat er weer voor zorgt dat je huid sneller oud wordt. Vitamine C kan deze radicalen ‘vangen’ en zo huid beschermen tegen veroudering. Ook is vitamine C deels verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen, een huideigen stof die zorgt voor celvernieuwing en de huid haar elasticiteit geeft. In de Daily Vitamins DD Cream Light en de DD Cream Dark vind je vitamine C, en dus is deze crème een goede keuze wanneer je je huid wil beschermen tegen lijntjes en rimpels.

Nog meer tips tegen huidveroudering

Behalve op zoek te gaan naar krachtige producten met hyaluronzuur en vitamine C zijn er natuurlijk nog veel meer tips & tricks om je huid mooi en jong te houden. We noemen er een paar op:

• Breng dagelijks een SPF aan. Kies voor een crème met zonbeschermingsfactor of een zonnebrandcrème voor het gezicht. Blijf bij voorkeur uit de volle zon, ook als je een SPF draagt.
• Trakteer je huid wekelijks op een peeling. Enzym Powder Peeling verwijdert dode huidcellen en activeert celvernieuwing, waardoor de huid glad, jong en stralend oogt.
• Vermijd roken, drinken en zorg voor voldoende slaap. Het lijkt zo voor de hand liggend, maar geloof ons: het is zó belangrijk.
• Zorg dat je dagelijks voldoende beauty food binnen krijgt. Denk aan blauwe bessen, frambozen, avocado’s, vette vis, lijnzaad, quinoa, noten en gojibessen. En natuurlijk minimaal 1,5 liter water per dag.

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!