Vroegtijdige huidveroudering tegengaan doe je zó

Naarmate de jaren verstrijken, wordt de huid dunner, slapper en komen rimpels tevoorschijn. Een natuurlijk proces dat niet te voorkomen is. Maar we kunnen er wél alles aan doen om zo mooi mogelijk oud te worden en om het huidverouderingsproces te vertragen. Door simpele trucjes toe te passen en de juiste producten te kiezen, ga je vroegtijdige huidveroudering tegen.

Vocht: de sleutel tot een jonge huid

Feit: een droge huid veroudert sneller. Hoe dunner en droger de huid is, hoe sneller rimpels zichtbaar worden. Om zo mooi mogelijk oud te worden, is het dus key om je huid goed te hydrateren. Een huid die voorzien is van voldoende vocht is ‘voller’, stralender en soepeler. Geef je huid haar dagelijkse dosis vocht door voor hydraterende producten te kiezen. De One Apple a Day-lijn is gericht op hydratatie en anti-aging, mede dankzij de aanwezigheid van intens voedende avocado-olie. De vitaminen en vetzuren in avocado helpen de huid herstellen en zorgen ervoor dat je huid soepeler en gladder aanvoelt. Bovendien vind je in avocado volop vitamine E, hét anti-aging antioxidant die tekenen van vroegtijdige huidveroudering tegengaat. In de One Apple a Day-lijn vind je een serum, moisturizer, oogcrème en een masker. Stuk voor stuk hydraterend en daardoor geweldig tegen huidveroudering.

De juiste lifestyle

Hoe mooi we oud worden, heeft niet alleen te maken met de juiste verzorgingsproducten. Een heel groot deel wordt bepaald door onze levensstijl. Hoeveel je slaapt, wat je eet, of je rookt, veel in de zon zit: het heeft allemaal invloed op de conditie van je huid. Vroegtijdige huidveroudering tegengaan doe je onder andere door:

• Voldoende te slapen
In je slaap heeft de huid de kans te herstellen. Pak je te weinig rust? Dan is dat aan je gezicht af te lezen (lees: meer droogtelijntjes, een grauwe huid en donkere kringen).

• Niet te roken en te veel alcohol te drinken
De giftige stoffen in tabak hebben een negatieve invloed op de conditie van je huid. Alcohol onttrekt vocht aan je huid, waardoor deze sneller uitdroogt. Met alle gevolgen van dien.

• Voldoende antioxidantrijk voedsel te eten
Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen, een van de belangrijkste veroorzakers van vroegtijdige huidveroudering. Antioxidanten vind je onder andere in bosvruchten, avocado, basilicum, broccoli, amandelen en pure chocolade. Antioxidanten vind je overigens ook in onze Daily Vitamins DD Cream, een perfectionerende crème die beschermt, de huid laat stralen en… huidveroudering tegengaat.

• Veel water te drinken
Door minimaal twee liter water op een dag te drinken, zorg je ervoor dat je huid voldoende wordt gehydrateerd. En dat zie je al na een paar dagen aan je huid.

Kijk naar ingrediënten

Wil je actief aan anti-aging doen? Dan is het belangrijker dan ooit om eens kritisch naar de ingrediëntenlijst van je favoriete beautyproducten te kijken. Je zit goed als je serum of moisturizer ten minste collageen en/of hyaluronzuur bevatten. Collageen is een lichaamseigen eiwit dat het bindweefsel bij elkaar houdt. Naarmate je ouder wordt, neemt de aanmaak van collageen in de huid af. Door actief met collageen te smeren, wordt de aanmaak van dit stofje in de huid gestimuleerd. Hetzelfde geldt voor hyaluronzuur, een stofje dat heel goed in staat is om vocht vast te houden. Gebruik je een crème met hyaluronzuur, dan zul je merken dat je huid beter gehydrateerd is en je velletje soepeler en gladder aanvoelt. Een product met geweldige anti-aging ingrediënten is Peptid Booster Collagen Boost 24H Serum. Dit weldadige serum heeft een verstevigend effect en ondersteunt de natuurlijke regeneratie van de huid.

Zo hoog mogelijke SPF

En… we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: smeren met een hoge zonbeschermingsfactor is toch wel een van de beste gewoontes wanneer je het ontstaan van rimpels wil tegengaan. De zon is boosdoener nummer één wanneer we kijken naar vroegtijdige huidveroudering. Door je huid dagelijks te beschermen tegen de schadelijke invloeden van UV-straling verklein je de kans op rimpels en huidveroudering. SPF 30 volstaat, mits je er voldoende van smeert. Een goede graadmeter? Een hoeveelheid ter grootte van een flinke erwt. Herhaal het insmeren van je gezicht om de twee uur. Wie make-up draagt, kan kiezen voor een zonnefluide die je óver je make-up kunt aanbrengen.

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!