Help! Pigmentvlekken. Wat zijn het en wat doe je ertegen?

Pigment heb je nodig. Het zorgt ervoor dat je haren en huid kleur hebben en beschermt daarnaast tegen de schadelijke invloeden van de zon. Anders wordt het wanneer dit pigment gaat ophopen. We spreken dan van pigmentvlekken. Deze zichtbare vlekjes zijn in principe onschuldig, maar storend kunnen ze wél zijn. Waar komen pigmentvlekken precies vandaan? En belangrijker: wat doe je ertegen? 

Hoe kom je aan pigmentvlekken?

Een ander woord voor het pigment in de huid is melanine. Bij een normale melanineproductie heeft de huid een egale kleur. Krijgt je huid te maken met een verstoorde, overmatige aanmaak van melanine? Dan heb je kans op pigmentvlekken. Deze overmatige melanineproductie kan verschillende oorzaken hebben. Dit zijn de belangrijkste twee:

  • Te langdurige blootstelling aan zonlicht. Wanneer je vaak en lang (onbeschermd) in de zon zit, loopt je huid schade op. De huid zal meer melanine gaan aanmaken om deze schade te herstellen. Pigmentvlekken zijn dan het resultaat.
  • Schommelingen in de hormoonhuishouding. Tijdens je zwangerschap, bij het gebruik van de pil of in de overgang kun je te maken krijgen met pigmentvlekken vanwege een teveel aan hormonen.

Pigmentvlekken verdoezelen: zó doe je dat

Om maar gelijk mLR SANS SOUCIS 33et de deur in huis te vallen: pigmentvlekken zijn in de meeste gevallen blijvend. Je kunt pigmentvlekken niet verwijderen met crèmes of andere cosmetische goedjes. Wat je wél kunt doen? Je huid regelmatig peelen. Een peeling verwijdert de oppervlakkige huidcellen waarin pigmentkorrels aanwezig zijn, zodat de huid op den duur egaler wordt. Voor het verdoezelen van pigmentvlekken is het aan te raden een wat krachtigere peeling te gebruiken. Sans Soucis Power Fruit Facial Peeling op basis van fruitextracten verwijdert intensief dode huidcellen en laat je achter met een zijdezacht gezicht. Gebruik twee keer per week voor het beste resultaat.

Wil je pigmentvlekken minder laten opvallen? Een DD Cream biedt uitkomst. Deze gekleurde verzorging maakt de teint egaal, zodat vlekken minder opvallen. Daily Vitamins DD Cream beschermt de huid met krachtige antioxidanten, terwijl de teint wordt geperfectioneerd. Fijne bijkomstigheid: de DD Cream bevat SPF25, wat goed van pas komt bij het voorkomen van nieuwe pigmentvlekken.

Voorkomen is beter dan genezen

Gezien pigmentvlekken bijna altijd zijn te linken aan te veel zonnen, is het noodzaak je huid iedere dag optimaal te beschermen. Wanneer je je huid iedere dag verzorgt met een hoge beschermingsfactor is de kans op een verstoorde melanineproductie klein, en dus zal je minder snel last krijgen van pigmentvlekken. Pigmentvlekken voorkomen doe je met een SPF van minimaal 30. Sans Soucis Anti Age Sun Body SPF 30 is een verzorgend zonneproduct voor het lichaam dat je beschermt tegen verbranden, vroegtijdige huidveroudering én pigmentvlekken. Onmisbaar in ieder seizoen en iedere handtas!

Alle in dit artikel genoemde producten zijn ook verkrijgbaar bij de betere D.I.O.- en DA-drogisten en de Sans Soucis-schoonheidsspecialiste. Ook voor advies op maat en schoonheidsbehandelingen met Sans Soucis-producten kun je hier terecht.

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beautyartikelen te lezen? Bezoek onze blog >