Alles wat je wil weten over hydrateren

Hydra, hydration, moist, moisturizing … het zijn termen die je op menig cosmeticaproduct tegenkomt. Wat ze doen? Ervoor zorgen dat je huid niet uitdroogt en ‘m van voldoende vocht voorzien. Maar hoe werkt dat precies? In dit artikel vertellen we je alles wat je wil weten over het hydrateren van de huid.

Van binnen naar buiten

Je lichaam bestaat voor een groot deel uit vocht. En dat vocht kan naar buiten ontsnappen via je huid. We noemen dat transpireren. Maar andersom? Dus vocht ín je huid brengen? Dat ligt helaas iets ingewikkelder. Je huid neemt namelijk amper vocht op. Het is daarom belangrijk om je huid op een andere manier goed gehydrateerd te houden, namelijk van binnenuit. De diepere huidlagen kunnen je huid wél voldoende gehydrateerd houden.

Het geheim van een goed gehydrateerde huid: een sterke huidbarrière

Je huid kan om verschillende redenen droger worden. Stress is een oorzaak, of ouderdom. Maar een nog veel vaker voorkomend probleem is een te zwakke huidbarrière. Wanneer je huidbarrière niet goed functioneert, laat je huid te veel vocht ontsnappen, waardoor een droge (en soms schilferende, jeukende) huid ontstaat. Voor een goed gehydrateerde, mooie en stralende huid is een sterke huidbarrière dus van levensbelang. De juiste cosmetica kan je daarbij helpen!

Smeren voor een sterke huidbarrière

Een zwakke huidbarrière hoeft geen zwakke huidbarrière te blijven. Goed nieuws: je kunt ‘m aansterken. Dit doe je door goed te verzorgen, reinigen en smeren. De Moisture-lijn van Sans Soucis is ontwikkeld om de barrière van de huid te versterken en daardoor je huid van voldoende vocht te voorzien. Een echte hydratatietopper is Deep Moist Depot, een 2 fasen-concentraat die droogtelijntjes laat verdwijnen. Wil je je huidbarrière een echte boost geven? Kies dan voor het Moisture Aqua Benefits Moist Mask. In dit verzorgende masker zit het ingrediënt aquacacteen, voor een optimale vochtbalans van de huid.

Hydrateren = vocht vasthouden

Je kunt je hand ook op een andere manier een handje helpen. Door te kiezen voor producten met vochtvasthoudende werkstoffen bijvoorbeeld. Hyaluronzuur is geweldig in het vasthouden van vocht in de huid en heeft bovendien een barrièreversterkend effect. Sans Soucis gelooft heilig in de kracht van hyaluron, en dus vind je het in Peptid Booster Hyaluron Filler 24H Serum. Hoe meer hyaluron je huid bevat, hoe minder snel er vocht aan je gezicht ontsnapt en hoe beter gehydrateerd je huid dus is.

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!