ALLES OVER DE VETTE HUID

Het is één van de vervelendste en meest ontsierende huidtypes: de vette huid. Je herkent ‘m aan de verwijde poriën, glimmende delen in het gezicht en eventueel puistjes en onzuiverheden. Hoe kom je aan een vette huid? En hoe verzorg je ‘m?

Een verhoogde talgproductie

Een vette huid staat in nauw verband met een verhoogde talgproductie. Hoe meer talg je huid aanmaakt, hoe vetter de huid. En die verhoogde talgproductie kan verschillende gevolgen hebben. Erfelijkheid is één, hormonale schommelingen zijn twee. In de pubertijd of tijdens een zwangerschap kunnen hormonen ervoor zorgen dat je huid meer talg aanmaakt, met een vettere huid tot gevolg. Een vette huid herken je aan:

• Een glimmende huid, vooral de T-zone (voorhoofd, neus, kin).
• Verwijde poriën.
• Make-up die na korte tijd van de huid verdwijnt. Foundation en poeder lijkt van de huid ‘af te smelten’.
• Puistjes en mee-eters.

De verzorging van een vette huid

Over de verzorging van de vette huid bestaan nogal wat misvattingen. Zo wordt weleens gedacht dat je de vettigheid te lijf moet gaan met sterk ontvettende cleansers. Producten speciaal voor de vette huid bevatten regelmatig alcohol, waarvan gezegd wordt dat het de huid weer in balans brengt. Niets is minder waar! Door de huid te agressief te behandelen, wordt er te veel vet aan de huid onttrokken, waardoor de huid juist alleen maar meer talg gaat aanmaken, als een soort tegenreactie. Want wist je dat je huid bepaalde vetten juist nodig heeft? Wees dus lief voor je huid en behandel ‘m met milde cleansers en verzorgingsproducten. Ga op zoek naar producten waaraan kalmerende stoffen zijn toegevoegd, zoals de crèmes uit de Aqua Clear Skin-lijn.

Exfoliëren is een must

Je doet je vette huid een groot plezier door ‘m regelmatig te scrubben. Twee keer per week is geen overbodige luxe; je vette huid kan het hebben. Een goede exfoliant voorkomt dat de poriën gaan verstoppen, iets waartoe een vette huid toch al sneller de neiging heeft. Door de poriën vrij van talg en vet te houden, hou je je huid fris en schoon.
Power Fruit Peeling van Sans Soucis verwijdert op milde wijze dode huidcellen en activeert de celvernieuwing.

Een zuiverend masker

In een mild en zuiverend verzorgingsritueel hoort een masker thuis. De beste keuze voor een vette huid is een zuiverend masker op basis van klei. Klei reinigt en zuivert en zal daarom het beste tot zijn recht komen op een vette huid. Aqua Clear Skin Clarifying Mask zuivert de poriën en werkt bovendien effectief tegen puistjes.

Weg met blemishes

Een vette huid gaat helaas vaak hand in hand met onzuiverheden. Puistjes en mee-eters zijn het gevolg van verstopte poriën. Maar hoe kom je er op een verantwoorde manier van af? Uitknijpen is niet de optie. Daarmee maak je het probleem vaak erger. In het Sans Soucis-assortiment vind je een Anti-Blemish Stick en Crème die met hun antibacteriële werking speciaal zijn ontworpen om puistjes en mee-eters aan te pakken. Zinkoxide droogt de onzuiverheden in, waardoor ze als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram

Zin om meer leuke beauty artikelen te lezen? Klik dan hier!